De eerste jonge Vlaamse reusjes van 2022 zijn geboren.

Op 5 januari heeft de 0ZX-433 gejongd, zij heeft een nestje van vier, twee konijngrijze rammetjes, een ijzergrauwe en een zwarte, beiden zijn voedsters.

Op 16 januari jongde de 1ZX-459 (deze voedster is een dochter van de 0ZX-433) zij had maar een jong, dit ene jong naar binnen gehaald om op te warmen en vervolgens was een collega fokker bereidt om twee jongen af te staan. Weliswaar waren deze een paar dagen ouder en forser. Desondanks groeit het jong ontzettend goed  en de moeder heeft het juiste moedersinstinct.

Op 5 februari hebben de zusjes de 9ZX-247 en de 9ZX-248 eveneens gejongd beiden hebben vijf jongen. De jongen hebben de konijngrijze, ijzergrauwe en zwarte kleur en zien er prachtig uit. Op maandag 14 februari werd er een klein nestje geworpen, aantal twee, beiden zijn donker van kleur. Drie dagen later wierp de ijzergrauwe voedster de 1ZX-423 vijf prachtige jongen.

Op 16 april zijn er twee nestjes met jongen geboren, de 1ZX-459 heeft twee jongen en de 1OX-105 heeft er zeven.

Dinsdag 26 april, de ijzergrauwe voedster de 0ZX-433 heeft zes ijzergrauwe jongen, blij mee.

Het laatste nestje van dit jaar, de ijzergrauwe voedster de 9ZX-248 heeft twee fraaie ijzergrauwe jongen, ze zijn veelbelovend. Deze voedster heeft 2x Uitmuntend behaald en de vader was in 2018 de fraaiste Vlaamse reus van de NVRC en heeft eveneens Uitmuntend behaald, we gaan het zien....

Het is nu 30 augustus en ik heb vooralsnog vijftien jongen van 2022 aangehouden.

 

De vijftien jongen zijn er in vier kleurslagen, konijngrijs, ijzergrauw, zwart en staalgrauw. Staalgrauw is volgens de standaard niet erkend maar ik heb deze kleurslag nodig voor de fokkerij.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb