De eerste jonge Vlaamse reusjes van 2023 zijn geboren.

De staalgrauwe voedster de 2ZX-227 heeft gejongd, zij heeft een nestje van vijf, drie ijzergrauwe, een blauwgrijze en een blauwgrauwe, dit is het eerste blauwgrauwe jong wat ik heb mogen verwelkomen, de foto van dit jonge diertje, 3 weken oud staat onderaan deze pagina, blij mee.

Verder heeft de blauwe voedster die ik te leen heb gekregen van Ton Westendorp gejongd, zij heeft er tien, vier blauwe, vier blauwgrauwe, een ijzergrauwe en een zwarte, het nest aantal was wat groot dus heb er vier bij twee andere voedsters gelegd, deze hadden beiden een klein aantal jongen.

De ijzergrauwe voedster de 2ZX-222 had er drie, een konijngrijze en twee ijzergrauwe. De 1ZX-423 had twee jongen, zij jongde pas op de 34e dag, beiden zijn staalgrauw. De staalgrauwe voedster de 2ZX-225 jongde tenslotte ook, zij heeft er zeven, drie konijngrijze en vier ijzergrauwe.

Alle voedsters kwijten zich aan hun taak en hebben dan ook het juiste moedersinstinct, ik mag mij gelukkig prijzen met deze voedsters. In totaal 27 jonge Vlaamse reusjes. Een aantal jongen zijn naar nieuwe eigenaars gegaan en ik heb er een aantal voor mij zelf aangehouden. Tevens zijn er een aantal naar Israël getransporteerd om de Vlaamse reuzen daar erkent te krijgen.

Ook de twee ijzergrauwe voedsters, de 2ZX-220 en de 2ZX-442 hebben gejongd, beiden hebben er zes, twee konijngrijze en vier ijzergrauwe.

De Blauwe voedster heeft voor de tweede x gejongd, ze heeft er negen. Zeven blauwachtige en twee zwarte, de vader van de jongen is de ijzergrauwe 2ZX-226. De moeder van de ijzergrauwe ram de 1ZX-423 jongde eveneens zij heeft er vijf allen donker van kleur. Spannend afwachten wat of de kleuren worden, wordt vervolgd.... 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb